donderdag 15 oktober 2009

Klimaattop Kopenhagen moet een succes worden

De Tweede Kamer vergaderde deze week met de regering over de klimaatconferentie die in december in Kopenhagen wordt gehouden. Namens het CDA voerde Liesbeth Spies het woord. Spies: ‘Het CDA hecht veel waarde aan rentmeesterschap. Dit betekent ook dat wij geen rekeningen door willen schuiven naar andere delen in de wereld of volgende generaties. Een geslaagde klimaattop is daarom van groot belang’.

Spies prees de inzet van de Nederlandse regering en wil dat de Nederlandse regering de patstelling probeert te doorbreken over de vraag of ontwikkelingslanden aan klimaatsdoelstellingen moeten gaan werken voordat zij geld hiervoor krijgen van de rijkere landen of pas nadat zij hiervoor geld hebben gekregen. Spies: ‘Dit is een kip-ei-discussie. Het zou goed zijn als het kabinet het voortouw neemt en met concrete voorstellen en bedragen komt van wat bijvoorbeeld de EU bereid is om bij te dragen’.

1 opmerking:

  1. Het beleid van dit kabinet is dermate inconsistent en gericht op economische groei dat elke roep om krachtig klimaatbeleid ongeloofwaardig is. Eerst moet het kabinet de geplande kolencentrales afblazen. Er is geen behoefte aan gezien de capaciteitsgroei van windenergie. Zonnepanelen zijn al rendabel mits deze gewoon worden verkocht voor kostprijs. Dan zouden ze 30% kosten van wat nu wordt betaald. En laat deze panelen ook vallen onder het 6% tarief. Net zoals woningisolatie.

    BeantwoordenVerwijderen